Aloe vera


Képeket a növényeimről az alsó képcsíkon találsz. A méretük különböző, az áruk lényegében a méretüktől függ. Ha tetszenek a növényeim, a rendelésedet itt tudod leadni nekem. Mihelyt tudom küldöm a növényeket.   Kapcsolatfelvétel.

Aloék:

Az aloék népes szukkulens nemzetség, melynek levelei húsosak, vastagok, szélük fogas, gyakran tőrózsát alkotnak. Szürkészöld, kard alakú levelei körkörösen helyezkednek el. Szára felkopaszodik, idővel törzset képez. Fürtben nyíló virágai piros zsínűek. Semleges kémhatású laza földbe ültessük. Sarjairól szaporíthatjuk. Ezeket levágás után néhány napig hagyjuk száradni ültetés előtt. Sok aloé fajtát gyógyászati célra is használnak.
Fényigény: Nyáron a szabadba is kitehetjük, néhány óra közvetlen napsütés nem árt neki, de azért fokozatosan szoktassuk a napfényhez, mert ellenkező esetben levelei megéghetnek. Télen tartsuk világos helyen.
Hőmérséklet: Átlagos meleget igényel, szereti a napi hőingadozást. Télen tartsuk hideg helyen, 5-10 °C között, fagyérzékeny.
Öntözés:  Nyáron intenzíven, télen pedig alig locsoljuk.
Páratartalom:  Száraz, friss levegő az ideális.

Aloe vera:

Az Aloe verát ősidők óta használják gyógyításra. Számtalan betegségre, bőrelváltozásra és emésztőszervi problémára sikeresen alkalmazható. A mi éghajlatunk is alkalmas a szabadföldi termesztésére. Külsőleg alkalmazva ízületi és reumatikus fájdalmak, allergiás problémák, és különféle sérülések (pl égési sebek) terén fejt ki kedvező hatást. Egyszerűen csak vágd le a növény levelét, préseld ki belőle a gél állagú anyagot, majd óvatosan kend a sérült bőrfelületre. Apróbb vágások, égési sérülések esetén elősegíti a gyors gyógyulást, valamint megóv a fertőzésektől.
Belsőleg használva elsőrendű táplálékkiegészítő, számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Jótékony hatással van az immunrendszerre, valamint segíti az emésztést és a szervezet méregtelenítését.

Recept Aloe Vera elixírhez

Hozzávalók:

-fél vagy egy kilogramm virágméz
-két nagy, vagy három kisebb levél aloe vera (vagy barbadensis)
-három evőkanál konyak, whisky, vagy pálinka
 
Elkészítés:

Töröljük le a port az aloe vera levelekről, majd késsel daraboljuk egészen apróra. Aztán a mézet, az apróra vágott levéldarabokat és az italt öntsük egy mixerbe és addig mixeljük, amíg krémszerű, olajos sűrítménnyé válik.
Ezt töltsük egy üvegbe és tegyük a hűtőbe, de akár szobahőmérsékleten is tárolhatjuk.
Naponta háromszor egy-egy evőkanálnyit igyunk meg belőle, legalább negyedórával a főétkezések előtt.
Egy kúra 10 napig tart. A teljes gyógyuláshoz általában négy, egyenként 10 napos kúrára van szükség.
A készítmény egyetlen mellékhatásaként piros foltok jelenhetnek meg a bőrön, de ezek teljesen veszélytelenek.

» vissza a bolt menübe  


Ha tetszett, akkor oszd meg másokkal is a tartalmakat, csak a lenti linkre kell kattintanod.


Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Árúkészlet

Aloe vera cserépben Aloe
              vera Butterfly Astrophytum myriostigma dendrobium phaleonopsis

W3C Validations

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!