Aloe barbadensis


Képeket a növényeimről az alsó képcsíkon találsz. Vannak kisebbek nagyobbak, az áruk a méretüktől függ. Ha tetszenek a növényeim, a rendelésedet itt tudod leadni nekem. Mihelyt tudom küldöm a növényeket.   Kapcsolatfelvétel.
Aloé:

Az aloe barbadensis igényei és szükségletei lényegében megegyeznek az Aloe verák igényeivel. A leírásukat megtalálod itt: az Aloe vera fül alatt.

Aloe barbadensis:

Az Aloe barbadensist ősidők óta használják gyógyításra. Dél-Afrika, Madagaszkár a származási helye. Számtalan betegségre, bőrelváltozásra és emésztőszervi problémára sikeresen alkalmazható. A mi éghajlatunk is alkalmas a szabadföldi termesztésére. Külsőleg alkalmazva ízületi és reumatikus fájdalmak, allergiás problémák, és különféle sérülések (pl. zúzódások) terén fejt ki kedvező hatást. Használják a homeopátiában (belek, gyomor, bőr), és a hagyományos orvoslásban (égési sebek, székrekedés) kezelésére. Erőssé tesz, a határozatlan embert tettekre sarkallja, korlátozott mértékben véd az elektroszmogtól.

A Karib-szigeteken és egész Latin-Amerikában az aloé számít az egyik legtöbbre tartott gyógynövénynek. Alig van olyan betegség aminek gyógyításához ne az aloét használnák. A guajiro indiánok szentként tisztelik, mert örökzöld, túlél minden szárazságot, sőt gyökér nélkül, a földön vagy fellógatva is képes a növekedésre. Ez a túlélési ösztön és erő átragad a betegekre, és meggyógyítja őket.

Szobanövényként tartva is igen sokrétű a hatása, mivel a páfrányhoz hasonlóan kivonja a levegőből a formaldehidet és egyéb káros anyagokat. A feng shui is sok pozitív hatást tulajdonít neki. Feltölt energiával, egészséget, boldogságot és békét hoz életünkbe.

Egyik kedves vásárlóm küldött nekem egy receptet, ami szerint el lehet készíteni az aloékat. Ennek az oldalnak a végén találod a receptet: Aloe recept.


» vissza a bolt menübe  


Ha tetszett, akkor oszd meg másokkal is a tartalmakat, csak a lenti linkre kell kattintanod.


Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Árúkészlet

Aloe barbadensis aloe barbadensisek a kertben Butterfly Astrophytum myriostigma dendrobium phaleonopsis

W3C Validations

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!